Kerítésvédelmi rendszerek

Mikrofon kábellel

 

3

Riasztást vált ki, ha valaki:

–  Megkísérli átmászni a kerítést

–  Megkísérli átvágni a kerítést

–  Megkísérli felemelni a kerítést

 

 

 

 

 

12

 

A kiértékelő központ egy speciális kerítésvédelmi és lépésérzékelő rendszer. A rendszer lelkét a központi vezérlő egység adja, amihez csatlakoznak a rezgés érzékelő kábelek és a szeizmikus érzékelő egységek. A rezgés érzékelő kábel speciális triboelektrikus kábel, melyet a védett kerítésszakaszhoz kell rögzíteni. A kábel egyik vége a központi vezérlő egységbe csatlakozik, a másik végén pedig lezáró elem található. A behatoló által keltett kerítés rezgések a kábel elemeinek egymáshoz súrlódását okozzák, ami feszültséget indukál. A beállításoktól függően ez a feszültség változás generálja a riasztást. A maximális érzékelő kábel hossz akár 250 m zónánként.

4

A négy érzékelőelemhez tartozó működési paraméterek a csatlakoztatott PC szoftver segítségével egyedileg konfigurálhatók. A négy érzékelő elemnek megfelelően a központi egység négy relé kimenettel rendelkezik a riasztás jelzések továbbítására.

5

Elektromos kerítés

 

ekeritesrgb

A legtöbb, elterjedten alkalmazott biztonsági rendszer azután aktiválódik, miután a behatoló belépett a birtok vagy intézmény területére.

Az elektromos kerítésvédelem tovább mutatva az említett általánosan elterjedt eszközökön, olyan fizikai és pszichológiai akadályt állít, mely elijeszti, távol tartja az illetéktelen személyt, még a behatolás előtt.

Az elektromos kerítés biztos megoldást nyújt,

 

  • ekerites4rgb– mert vizuálisan és fizikailag elrettenti a leendő behatolót, így sok spontán bűncselekményt megelőz,
  • – mert egy érzékelő folyamatosan figyeli a kerítésben lévő feszültséget és észlel minden beavatkozást,
  • – mert az elektromos vezetékek a főkerítésen belül vannak, az illetéktelen személynek el kell követnie a birtokháborítást, mielőtt érintkezésbe kerülne az árammal, ami a vezetékben van,
  • – mert a rendszer hatékonysága kiküszöböli az őrjáratok szükségességét, mivel 24 órás biztonságot ad,
  • – mert az áramkimaradások esetén a rendszer tovább működik, köszönhetően a beépített akkumulátornak.